Този софтуер е създаден  по проект „Нови информационни технологии и туристически продукти за развитието на трансграничния туризъм” Референтен номер: 2007CB16IPO006-2011-2 – 160

romans bg nature taste misc movies

По пътя на  римляните

Красотата на природата

Вкусът на западните Балкани

Други забележителности

Филми
      podvarak-s-mesom
 
    Любимо сръбско ястие за зимните месеци. То е “задължителна” част от Коледната трапеза.
 
Нарежете една зелка на малки късчета, добавете 1 чаша вода и задушавайте за около  1 ч, постепенно добавяйте мазнина. Междувременно, отделно запържете лук и го добавете към зелето и го оставете да се готви за още 20 мин. След това, добавете  300-500 гр. пуешко или свинско накълцано на малки или по големи късове месо, покрийте го с киселото зеле и го сложете в тава да се пече за около 1 час (покрийте с алуминиево фолио); разбъркайте, ако се налага добавете още вода и го запечете непокрито за около още 15 минути до покафеняване.