Този софтуер е създаден  по проект „Нови информационни технологии и туристически продукти за развитието на трансграничния туризъм” Референтен номер: 2007CB16IPO006-2011-2 – 160

romans bg nature taste misc movies

По пътя на  римляните

Красотата на природата

Вкусът на западните Балкани

Други забележителности

Филми
      svinsko-oriz-zele
 
    Коледните и новогодишни празници са се свързвали с консумацията на свинско месо след постите. Традиционна за България  е консумацията на свинско със зеле, но по влашкия край се приготвят и някои разновидности на тази гозба.
 
Взима се прясно свинско месо, което се сварява предварително. Ситно нарязаното кисело зеле се запържва в мас и част от свинския бульон. Когато е готово, към него се добавят ориз, свареното месо и останалата част от бульона. Пече се на фурна докато стане готов оризът.