Този софтуер е създаден  по проект „Нови информационни технологии и туристически продукти за развитието на трансграничния туризъм” Референтен номер: 2007CB16IPO006-2011-2 – 160

romans bg nature taste misc movies

По пътя на  римляните

Красотата на природата

Вкусът на западните Балкани

Други забележителности

Филми
      kokonec
 
    Дори и най-бедните семейства в миналото са разполагали с продукти като царевично брашно и кисело зеле. Затова може би тези продукти са били най-често използвани в кухнята. Коконец е типична за влашките села във Видински регион обедна супа.
 
Коконец, или още наречена бедняшка супа, се прави на базата на зелева чорба. В голяма тенджера се слага зелева чорба и се вари 20 минути. Към края започва да се добавя по малко бяло брашно за сгъстяване. Гъстотата се прави на око, според предпочитанията. Може да се направи и лют вариант за тези, които обичат, като за целта се слага и люта чушка при варенето. Когато е готова се сервира с надробен качамак, обикновено за обяд.