Този софтуер е създаден  по проект „Нови информационни технологии и туристически продукти за развитието на трансграничния туризъм” Референтен номер: 2007CB16IPO006-2011-2 – 160

romans bg nature taste misc movies

По пътя на  римляните

Красотата на природата

Вкусът на западните Балкани

Други забележителности

Филми
      iahnia-s-riba
 
    Риболовът е бил основно занимание на мъжете от влашките села в крайдунавския регион. Богатия улов през лятото те сушили на слънце, за да има запаси от риба по всяко време. После сушената риба ползвали за различни ястия, като това бил на лесния и евтин начин за изхранването на многолюдните семейства.
 
В голям съд се запържва червен лук. Слага се повече, 3-4 глави защото той е в основата на яхнията. Добавят се домати според сезона, през зимата от консерва, така че да се да се получи солидно количество сос. Сушената риба се измива от солта и се добавя в съда с приготвения сос. Долива се малко вода и се вари до нейното изпаряване. Накрая се подправя с чубрица и черен пипер. Не се слага сол, защото рибата е много солена.