Този софтуер е създаден  по проект „Нови информационни технологии и туристически продукти за развитието на трансграничния туризъм” Референтен номер: 2007CB16IPO006-2011-2 – 160

romans bg nature taste misc movies

По пътя на  римляните

Красотата на природата

Вкусът на западните Балкани

Други забележителности

Филми
      grohchano
 
    Грохчаното е ястие от свинско месо, което е измислено по време на коледните празници, и по-точно на самата коледа, когато се е колело прасето. Мъжете, докато обработвали животното на студа са пиели червено вино, за което е трябвало мезе. Какво по-хубаво мезе от пресното месце.
 
От прясно закланото прасе се вадят рибиците. Нарязват се на малки кубета и се слагат в дълбок тиган да се запържат хубаво. Междувременно се нарязва кромид лук на полумесеци. Когато месото е готово, нарязания лук се прибавя в тигана за много кратко време, колкото да се овкуси и да се смесят неговите аромати с тези на препърженото месо. Добавят се сол и черен пипер на вкус и задължително чаша червено вино. Когато се свали от огъня се добавят няколко скилидки чесън и червен пипер, за предпочитане лют.