Този софтуер е създаден  по проект „Нови информационни технологии и туристически продукти за развитието на трансграничния туризъм” Референтен номер: 2007CB16IPO006-2011-2 – 160

romans bg nature taste misc movies

По пътя на  римляните

Красотата на природата

Вкусът на западните Балкани

Други забележителности

Филми
      kompirovica
 
    Един от продуктите, които се отглеждат най-много в планинския регион на Белоградчик е картофът. От него именно се прави и традиционната за района супа - Компировица. Името и идва от компир, както казват местните на картофа.
 
Приготовлението на тази супа е много лесно. Нарязват се картофи, кромид лук и прясна чушка на дребни кубчета. Поставят се в тенджера с 2-3 литра вода, олио, сол на вкус у се варяд по-продължително време, докато се разварят зеленчуците и течността помътнее. Когато стане мътна и гъста се добавя и фиде. При свалянето от котлона се добавя натрошено сирене. Сервира се гореща. За една супа са необходими килограм и половина картофи,  две големи глави лук, 2-3 чушки и половин килограм сирене.