Този софтуер е създаден  по проект „Нови информационни технологии и туристически продукти за развитието на трансграничния туризъм” Референтен номер: 2007CB16IPO006-2011-2 – 160

romans bg nature taste misc movies

По пътя на  римляните

Красотата на природата

Вкусът на западните Балкани

Други забележителности

Филми
      salata-piperki
 
    Районът на Видин е известен в миналото като "златорожието" Тук са били едни от най-големите зеленчукови градини, които са давали едни от най-големите и сладки зеленчуци в страната. Те са използвани, както за правенето на туршии, консерви и лютеници, така и за консумация в пресно състояние в различни видове салати и предястия.
 
Необходими продукти:
10-12 броя пиперки, 5 супени лъжици олио, 2 глави червен кромид лук, 1 връзка магданоз, Оцет и сол на вкус
Начин на приготвяне: Пиперките се опичат на жар или върху плоча, обелват се и се почистват от семето и дръжките. Нареждат се в чиния, посоляват се на вкус, поръсват се със ситно нарязаните лук и магданоз. Поливат се с олио и оцет на вкус и се поднасят.