Този софтуер е създаден  по проект „Нови информационни технологии и туристически продукти за развитието на трансграничния туризъм” Референтен номер: 2007CB16IPO006-2011-2 – 160

romans bg nature taste misc movies

По пътя на  римляните

Красотата на природата

Вкусът на западните Балкани

Други забележителности

Филми
      kartofi-po-selski
 
    В търсене на по-ранообразни начини за приготвяне на картофите, местното население го комбинира с различни други продукти. Ето една оригинална рецепта от торлашкия край.
 
Необходими продукти:
750 г картофи; 100 г краве масло; 200 г краве сирене; 5 яйца; сол
Приготвяне: Картофите се измиват и се обелват. Нарязват се на еднакви кубчета и се сваряват в подсолена вода. Намачкват се с вилица или се пасират. В тиган с дебело дъно се сгорещява кравето масло. Прибавят се картофите заедно с натрошеното сирене и разбитите яйца. Ястието се запържва до готовност.