Този софтуер е създаден  по проект „Нови информационни технологии и туристически продукти за развитието на трансграничния туризъм” Референтен номер: 2007CB16IPO006-2011-2 – 160

romans bg nature taste misc movies

По пътя на  римляните

Красотата на природата

Вкусът на западните Балкани

Други забележителности

Филми
      pretarkan-kartof
 
    Безспорно най-употребяваният продукт в торлашката кухня е картофа. От него са правели всякакви ястия, предястия, супи и мезата. Ето една интересна рецепта от района на село Чупрене.
 
В нагорещено олио се запържват 2 стръка праз лук и 3-4 сухи чушки. 5-6 средно големи сварени и обелени картофа се намачкват и смесват със запръжката. Слага се сол на вкус и малко червен пипер . Бърка се докато и картофа се запържи. Всичко на око и вкус.