Този софтуер е създаден  по проект „Нови информационни технологии и туристически продукти за развитието на трансграничния туризъм” Референтен номер: 2007CB16IPO006-2011-2 – 160

romans bg nature taste misc movies

По пътя на  римляните

Красотата на природата

Вкусът на западните Балкани

Други забележителности

Филми
      kopriva
 
    Пролетта е настъпвал раят за домакините. Тогава дори и да нямаш хранителни продукти е било достатъчно да излезеш на двора или полето, да събереш създаденото от майката природа и да сготвиш с него вкусни гозби. Такъв продукт е копривата, широко използвана за супи и яхнии във видинския регион. 
 
Около 3 шепи коприва се измива, нарязва и се слага в
тенджерата да заври, след което се оцежда. Нарязва се 1 суха чушка и 1 стрък праз лук. Залива се с гореща вода и с чуркало се чурка. Слага се 3-4с. л. брашно. Като се сгъсти се слага 100-150гр.сирене. По желание може да се застрои с яйце.