Този софтуер е създаден  по проект „Нови информационни технологии и туристически продукти за развитието на трансграничния туризъм” Референтен номер: 2007CB16IPO006-2011-2 – 160

romans bg nature taste misc movies

По пътя на  римляните

Красотата на природата

Вкусът на западните Балкани

Други забележителности

Филми
      liutenica
 
    Зеления домат е застъпен много в кухнята на видинския край, както във влашките села в равнината, така и по торлашкия регион в планината.  Използвали са го и за трушии но са го консумирали и в прясно състояние, под формата на различни салати и предястия
 
Около 5-6 печени зелени домати, 5-6 печени зелени чушки, чесън на вкус – всичко се нарязва, овкусява се със сол, оцет, копър. Може гъсто, може с малко вода. Добавя се 1 ч. л. захар.