Този софтуер е създаден  по проект „Нови информационни технологии и туристически продукти за развитието на трансграничния туризъм” Референтен номер: 2007CB16IPO006-2011-2 – 160

romans bg nature taste misc movies

По пътя на  римляните

Красотата на природата

Вкусът на западните Балкани

Други забележителности

Филми
      popara
 
     “Попарата” е хубаво, старо ястие, което е изхранвало много поколения. Домакините не са изхвърляли стария хляб – слагали са го в гореща вода и ето как се е появило названието (“да поставиш в гореща вода” означава да “попарити” на сръбски език). Въпреки, че е известно като ядене на бедните, в наши дни е много популярно и намира мястото си на почти всяка трапеза.
 
Нарежете хляба на малки парчета. разтопете малко мазнина в тиган. Добавете половината от хляба в тигана, запържете за кратко в мазнината, след което добавете малко вода и добавете другата част от хляба. Гответе и разбърквайте докато заври. Добавете малко сол на вкус. Когато заври, оставете за още няколко минути, докато сместа започне да става гладка и кремообразна. Свалете от котлона и добавете натрошено сирене. Сервирайте горещо.