Този софтуер е създаден  по проект „Нови информационни технологии и туристически продукти за развитието на трансграничния туризъм” Референтен номер: 2007CB16IPO006-2011-2 – 160

romans bg nature taste misc movies

По пътя на  римляните

Красотата на природата

Вкусът на западните Балкани

Други забележителности

Филми

Кралевица е хълм, горски парк, подходящ за пикник, разположен на юг от Зайчар. Това е място с историческо значение за общината, което се отличава с особено живописна природа. Изобилства предимно с иглолистни и широколистни гори. Основната поддръжка, озеленяване и управление е отговорност на Център за спорт и развлечение - Зайчар, който е основан през 1976 година. В неговата структура се включват комплекс от спортни игрища и кортове, както и обекти с различни цели с обща активна площ от 55 хиляди квадратни метра и горски парк "Кралевица".

В Кралевица се намират: панаирище, хиподрум, ски писти и ски влек, Младежки център, Скаутски център, Планинска къща, каземат (подземен затвор). От историческите забележителности тук се намира паметника, издигнат в чест на героя от Тимочкия бунт Люба Дидич, ''Весала'' (Бесилката) построен в чест на хората, които са загинали в националноосвободителната борба, крепости от времето на Римската империя (една на изток и една на запад), кръст в чест на жертвите от Втората световна война.

Кралевица е известен като мястото, където се провеждат традиционните културни събития, като рок фестивала "Гитариада" (Фестивала на китарите), мотосъбори, фестивала на електронната музика "Залет" и много други.


Разположен на самия връх на хълма от 1997 година се намира Факултета по мениджмънт - първият частен факултет в Източна Сърбия. Южно от гр. Зайчар е разположен горски парк Кралевица - хълм, който предлага отлични условия за спорт и отдих. Кралевица е богата на спортни съоръжения, като един до друг се намират: Градски стадион с два допълнителни стадиона, спортна зала, открит плувен басейн, няколко спортни игрища, тенис кортове на Евроклуб, пътека за бягане, ски писта със ски лифт, полигони за забавление на най-малките. Налице е също така хиподрум с ресторант и просторна градина - комплекс за спорт и хранене, разположен в западната част на Кралевица, къдато са били организирани няколко кулинарни състезания.

Кралевица е регулирана пешеходна зона, с прорязани и маркирани пътеки и пейки за почивка.