Този софтуер е създаден  по проект „Нови информационни технологии и туристически продукти за развитието на трансграничния туризъм” Референтен номер: 2007CB16IPO006-2011-2 – 160

romans bg nature taste misc movies

По пътя на  римляните

Красотата на природата

Вкусът на западните Балкани

Други забележителности

Филми
      janecha-kapama
 
    Ястието агнешка “капама” е много рядко срещано. Обикновено то се приготвя за Великден.
 
Задушете 2 глави лук, 1 морков и 400 гр. агнешко месо,  когато е полуготово добавете 2 супени лъжици брашно, 1 лъжица лют червен пипер и запържете за кратко. След това прибавете малко вода и когато заври добавете 1 кг. нарязан спанак и 50 грама ориз. Оставете да ври още известно време и когато стане готово, добавете ситно нарязания лук и чесън. Овкусете “капамата” с вегета (подправка от сушени зеленчуци) и сервирайте с кисело мляко или сметана.