Този софтуер е създаден  по проект „Нови информационни технологии и туристически продукти за развитието на трансграничния туризъм” Референтен номер: 2007CB16IPO006-2011-2 – 160

romans bg nature taste misc movies

По пътя на  римляните

Красотата на природата

Вкусът на западните Балкани

Други забележителности

Филми
      svadbarski-kupus
 
    Това ястие е от сърцето на Сърбия. Готви се с часове в дълбок глинен съд, колкото по-дълго, толкова по-вкусно става, особено ако се консумира на следващия ден. Пропорцията месо и зеле е в съотношение около 40% към 60%.
 
3 кг. кисело зеле (по-малки зелки), 1 кг. телешко, 2 джолана, 1 свинско ухо, 200 гр. пушен бекон, 300 пушени свински ребра, 3 глави лук, 4 червени чушки, листа от магданоз и целина, черен пипер на зърна.   
Подготовка и готвене: измийте два пъти киселото зеле със студена вода, отстранете крайните листа и разрежете всяка зелка на осем части.  Нарежете месото и другите съставки на по-едри парчета. Нарежете лука на малки кубчета, чушките на шайби; добавете шепа ситно нарязан магданоз и листа от целина. Поставете всичко в дълбок глинен съд в следния ред: кисело зеле, малко лук, целина и магданоз, пипер на зърна и всичките видове месо върху тях. След това повторете подредбата, докато се изчерпят всички съставки. Най-отгоре трябва да е зелето. Сипете студена вода и сложете във фурната. Когато заври, намалете температурата и печете  за около четири часа.