Този софтуер е създаден  по проект „Нови информационни технологии и туристически продукти за развитието на трансграничния туризъм” Референтен номер: 2007CB16IPO006-2011-2 – 160

romans bg nature taste misc movies

По пътя на  римляните

Красотата на природата

Вкусът на западните Балкани

Други забележителности

Филми
      ajmokac
 
    “Аймокач” (кремообразен пилешки сос - яхния ) е неоснователно забравено традиционно ястие. Всичко, от което се нуждаете за приготвянето му е домашно приготвена пилешка супа и малко добра воля.
 
“Аймокач” (кремообразен пилешки сос - яхния ) е неоснователно забравено традиционно ястие. Всичко, от което се нуждаете за приготвянето му е домашно приготвена пилешка супа и малко добра воля.
 
Запържете 2 скилидки чесън с малко олио на умерена температура за няколко минути. Добавете 2 супени лъжици брашно и разбъркайте, след това добавете пилешката супа и млякото. Разбъркайте добре, докато стане гладка и гъста сместа. Добавете малко оцет или лимонов сок, и още малко супа и мляко ако е необходимо. Овкусете със сол и пипер. Когато сосът стане готов, добавете свареното и добре накълцано бяло пилешко месо. Ако желаете, може да добавите също така ситно нарязани задушени зеленчуци в супата. Сервирайте ястието с картофено пюре или сварени макарони.