Този софтуер е създаден  по проект „Нови информационни технологии и туристически продукти за развитието на трансграничния туризъм” Референтен номер: 2007CB16IPO006-2011-2 – 160

romans bg nature taste misc movies

По пътя на  римляните

Красотата на природата

Вкусът на западните Балкани

Други забележителности

Филми
      kisela-chorba
 
    Киселата супа има добра репутация и то с причина. Освен, че е много вкусна, тя се приготвя много лесно.Подходяща е както за всекидневното меню, така и за по-специални поводи.
 
Поставете парче телешко месо в гореща вода, обелете и нарежете морков, пащърнак, магданоз и корен целина. Гответе на умерена температура, като добавяте от време на време вода. Когато месото омекне го извадете със зеленчуците. След това нарежете месото и намачкайте зеленчуците с вилица. Върнете всички съставки обратно в супата и добавете сухи подправки. Когато супата заври, добавете запръжка от леко покафеняло брашно и олио. Оставете супата на котлона за още около 15 минути и след това добавете малко сметана и разбъркайте. Върнете супата обратно  на котлона и варете за още около десет минути и когато стане готова добавете ситно нарязан магданоз и листа от целина.