Този софтуер е създаден  по проект „Нови информационни технологии и туристически продукти за развитието на трансграничния туризъм” Референтен номер: 2007CB16IPO006-2011-2 – 160

romans bg nature taste misc movies

По пътя на  римляните

Красотата на природата

Вкусът на западните Балкани

Други забележителности

Филми
      kisele-paprike
 
    Те могат да се консумират както като предястие, така и като основно, по време на пости или през горещите летни месеци. 
 
Сложете чушките във вода с оцет.оставете боба в студена вода за един ден и след това го сварете в същата вода. Изсипете тази вода и сложете чиста и продължете да готвите докато бобът поомекне и остане цял. изсипете водата и сложете сол. Междувременно запържете нарязан лук и добавете лют червен пипер. Изсипете го върху боба и разбъркайте добре. извадете чушките от водата с оцета, отстранете семките и напълнете чушките със сместа до върха на чушката. Изсипете оцетената вода отгоре върху останалия боб. Намазнете купата и поставете подкиселения боб и чушките (прави). Загрейте малко олио и го изсипете върху чушките. Печете на умерена температура докато покафенеят.