Този софтуер е създаден  по проект „Нови информационни технологии и туристически продукти за развитието на трансграничния туризъм” Референтен номер: 2007CB16IPO006-2011-2 – 160

romans bg nature taste misc movies

По пътя на  римляните

Красотата на природата

Вкусът на западните Балкани

Други забележителности

Филми
      banica
 
    Това е баница със сирене, чиито съставки и количеството им се определят според желанието. Може да се каже свободно, че “гибаница” iсе прави само в Сърбия. Дали “гибаница” е предястие, основно ястие или нещо друго? Дали тя се яде за закуска, обяд или вечеря? Отговорите на всички тез въпроси е положителен в Сърбия. Сърбите могат да ядат "Гибаница" по всяко време!
 
В много добре намазнен съд изсипете една по една натрошени кори за баница и оставете само една настрана. Натрошете сиренето и масло(каймак) с лъжица, добавете  5-6 яйца, кисело мляко и малко газирана вода за да се разреди пълнежа. изсипете този пълнеж върху корите в съда. Покрийте с останалата кора и печете в предварително загрята фурна на 180 °C за около 40-60 минути. Горещата “гибаница” трябва да се поръси с вода и да се покрие с чиста кърпа. Когато поизстине я нарежете на малки парчета с остър нож.